Wanhopige bruiden, moeders en dwingende kappers

Helaas lijkt het een trend die maar niet overwaait; Stress. En bijna iedere bruid trapt er steeds weer in. Na het aanzoek en het trots showen van je verlovingsring komt (ongeveer 8 a 9 maanden voor de datum) het besef dat er ook iets georganiseerd moet worden.

En daar begint het dan. Je wordt overstelpt met informatie, flyers en trouwboxen. Op beurzen zie je de mooiste en gaafste dingen voorbij komen en alle fotografen prijzen zich aan als de allerbeste. Je (schoon)moeder geeft haar wensen te kennen, je beste vriendin doet nog een duit in het zakje en dan is er nog je verloofde met het budget met wie je het graag eens wilt blijven. Je wilt graag genieten van deze tijd, maar hebt nu al het idee dat je geleefd wordt, nog voor The Big Day begonnen is.

En tja, dat is wel een beetje je eigen schuld. Het is natuurlijk makkelijk om je nu naar een goede weddingplanner te sturen en je te overstelpen met medelijden, maar nee. Dat krijg je in dit stukje niet.

Natuurlijk is het verdrietig om te horen dat een bruid huilend in het pashokje heeft gestaan, omdat moederlief haar mening luid en duidelijk te kennen heeft gegeven. Of als een bruid doodongelukkig thuis komt van de kapper, die steeds maar bleef herhalen dat dit nu eenmaal de laatste trend is. Maar uiteindelijk kun je hier de mensen om je heen niet de schuld van geven. Zoveel mensen, zoveel meningen. En dat blijft, altijd. Alleen jullie hebben het grote genieten in de hand. Van elkaar en van alle voorbereidingen.

Hoe pak je dat aan? Heel simpel, je laat je niet gek maken. Herhaling: je laat je gewoon niet gek maken, door niemand niet en door niets niet.
Dus begin je spontaan te zweten van alles wat er geregeld moet worden en smijt je het liefst alle boekjes in een hoekje om het morgen nog eens te proberen? Vanaf nu laat je dat niet meer toe en hanteren jullie 1 regel. Je begint bij het begin.

Alle details laat je even voor wat het is. Je begint met het boeken van een locatie, daar zet je de datum op vast. Dan vraag je de kerk de datum te reserveren en ga je op zoek naar een fotograaf. Uiteindelijk kunnen de locaties voor de fotoshoot en het ontvangen van de gasten ook zo ingevuld worden. Je werkt als het ware van groot naar klein.

Zo pak je het met alles aan, je begint bij het begin en jij en je lief zijn duidelijk met jullie wensen naar elkaar én naar je omgeving.

Weg stress, hallo leuke voorbereiding!