Samen op het bankje

Er is een bankje, het beroemde Feline-bankje aan mijn bureau. Hierop zitten de bruidsparen tijdens de besprekingen. Het is al flink getest en een bespreking van drie uur schijnt helemaal geen probleem te zijn op dit bankje. Het is bekleed met een mooie bloemenstof, maar heeft wel weer stoere grijze poten, de bruidegom moet zich er immers ook op thuis voelen. Maar dat terzijde, daar gaat het nu even niet om.

Op dit bankje zitten de bruidsparen lekker verliefd tegen elkaar aan. Heel verschillende bruidsparen met verschillende thema’s, dromen en ideeën. En weet je wat zo grappig is? Als ik daar tegenover zit, zijn er ondanks de verschillen altijd weer overeenkomsten tussen de bruidsparen.

Bruidegom kijkt meestal even de kat uit de boom en de bruid begint enthousiast te vertellen over de ideeën. Bij de meeste bruidsparen bromt bruidegom goedkeurend,  terwijl zijn meisje al haar dromen op tafel gooit. Maar bijna altijd is er dat moment, midden in een zin van de bruid, waarop  je het gezicht van de bruidegom even ziet betrekken. Want op dat moment vertelt zijn verloofde iets wat ze nog niet samen hadden besproken, of waarvan hij denkt dat het wel heel kostbaar wordt!

Als ik op dat moment aan de bruidegom vraag, wat hij van de kwestie denkt, wordt er meestal aangegeven dat hij dit inderdaad anders in gedachten heeft  of dat nog eens samen wil bespreken.

En dan komt het: Je ziet de bruid een beetje schrikken. En ze denkt: ‘Oeps liet ik me even helemaal gaan, maar het is ook zijn dag!’

Ze vraagt hoe hij het voor zich ziet en de voor en tegens worden afgewogen. Met elkaar verzinnen we een nieuw of aangepast plan waar bruid en bruidegom allebei een goed gevoel over hebben en binnen het budget past. De bruid pakt haar verhaal weer enthousiast op en de bruidegom begint weer gezellig mee te brommen en knikt af en toe bevestigend.

En dat vind ik zo mooi om te zien. Het is een traject waar je samen in gaat. Samen plan je een dag die helemaal bij jullie past. Een dag waarvan jullie samen een grote lach op je gezicht krijgen, tijdens de voorbereidingen, op de dag zelf en alle jaren die jullie daarna samen nog mogen delen.

Samen genieten, het begint dus al hier op het bankje… 😉