De droom van oma Pleunie

Op de bruiloft van Gerrit & Rosalyn was de oma van de bruidegom zijn getuige. Wat een lieve vrouw! Hartelijk en met genoeg pit om een heel leger vol stoere mannen naar haar te laten luisteren. Ze heeft mijn hart gestolen!

Heel de dag liep ze genietend rond en bleef maar roepen dat alles er zo mooi uit zag, dat de taart zo lekker was en dat haar kleinzoon de mooiste bruidegom op aarde was. Duidelijk gelukkig heeft ze met volle teugen van de dag genoten. Aan het einde van de dag kreeg ik drie dikke zoenen, een stevige knuffel, wees ze naar mijn dikke zwangere buik en zei stellig; ‘als jouw baby geboren is, dan kom ik kijken!’

Natuurlijk ging er een geboortekaartje naar deze lieve schat en gezellig kwam ze onze baby bewonderen. Ze had speciaal een lief hert-knuffeltje gekocht omdat ik zo van herten houd. Onder de thee kwam haar verhaal… ze had over mij gedroomd!

Ze werd in haar droom 80 jaar en vierde dit met een groot feest voor haar familie en vriendinnen. In haar eigen knusse huisje. Speciaal voor de gelegenheid had ik heel haar huis mooi gemaakt. Aan haar antieke kast hing een krans van verse bloemen, haar koekoeksklok stond vol romantische lichtjes en de mooie Engelse kopjes prijkte op een groot dienblad.

Toen haar vriendinnen binnen kwamen, riepen ze vol verbazing: ‘Pleunie, wat is het mooi bij je!’ Vol tros vertelde ze haar vriendinnen over de weddingplanner, dat meisje dat het zo gezellig maakt op feestjes. Haar vriendinnen konden hun ogen niet geloven en namen plaats op de bank, tussen de gezellige kussentjes. Op dat moment kwam ik binnen, met de mooiste taart die de dames ooit hadden gezien. Versierd met bloemetjes, omdat oma daar zo van houd. Alle dames in de kamer spraken hun bewondering uit, en op dat moment.. Precies toen werd oma wakker. Ze vond het natuurlijk jammer het moment suprême van haar droom gemist te hebben, maar het was een heerlijke droom!

Wat heb ik genoten van haar enthousiaste en grappige verhaal, want hiervoor doe ik het! Bruid, bruidegom, ouders én opa’s & oma’s een dag bezorgen waar ze nog weken van nagenieten!