De bruiloft van Hendrik en Annerie. Vol details, liefde en heerlijke momenten!

Hoi, Wij zijn Annerie en Hendrik. Vrijdag 24 juni 2016 was onze trouwdag. Het was een dag waarin alles samenkwam. Het was een dag die we niet meer zullen vergeten. En een van de redenen daarvoor is de bezielende leiding van Eline, onze ceremoniemeester. Eline was niet alleen op de dag zelf van grote waarde, maar minstens zo belangrijk in de voorbereiding.

Toen we net begonnen met het plannen van onze bruiloft waren we het er snel over eens dat we graag een professionele ceremoniemeester in wilde schakelen. We zijn allebei meerdere keren ceremoniemeester geweest, dat is leuk maar het kost ook veel tijd en energie. Een ding was heel belangrijk: we wilden dat alle gasten konden genieten van onze trouwdag.

Om iets van de toegevoegde waarde van Eline te laten zien, willen we onze ervaringen met je delen, vanuit ‘de bruid’, ‘de bruidegom’ en ‘de moeder van de bruid’.

 

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0017

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0001

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0020

Vanuit de bruid:

Ik ben iemand die ervan houd om de touwtjes in handen te hebben en te organiseren. In de voorbereidingen hebben we dan ook zoveel mogelijk zelf gedaan maar konden we altijd rekenen op de hulp van Eline als we er niet uit kwamen. ‘Wat betaal je normaal voor een taart?’, ‘waar vind je zo’n band?’ en ‘wat zet je precies op je trouwkaart?’. Ook als het ingewikkelder werd konden we terugvallen op Eline. Zo kregen wij 11 dagen voor de bruiloft te horen dat de bus voor onze daggasten niet kon rijden. Eline heeft 1.5 dag aan de telefoon gezeten, terwijl wij aan het werk waren, en heeft een andere (nog mooiere) bus geregeld. Een heerlijk gevoel dat je zulke dingen uit handen kunt geven en weet dat het goed komt.

Tijdens onze bruiloft heb ik de hele dag tot in mijn tenen genoten en met een stralende glimlach rondgelopen. Alle ideeën, wensen en plannen waren tot in de puntjes besproken en ik wist zeker dat Eline dit met haar team fantastisch uit zou voeren. Hierdoor heb ik mij de hele dag geen zorgen gemaakt en dat is bijzonder voor een perfectionist. En als er dan een grote roos uit mijn boeket viel zorgde de dames ervoor dat er weer een nieuwe in kwam. Net als dat ze ’s ochtends nog even iets aan mijn jurk genaaid hebben zodat hij net iets lekkerder zat. Fijn dat zij dit even konden doen en ik hiermee niet mijn moeder hoefde te belasten.

Na onze bruiloft kregen we van veel mensen terug, dat ze konden zien dat er overal over nagedacht was en het tot in de puntjes verzorgd was. Doordat alles door en met Eline voorbereid was, was er ook aan alles gedacht. Van het collectegeld voor in de kerk tot aan een parkeerplaats voor de band.

Het grootste compliment kwam van de daggasten, zij gaven stuk voor stuk aan enorm van de dag genoten te hebben. Dit kwam mede doordat het voor hen een onbezorgde dag was. Als ze ook maar ergens een vraag of twijfel over hadden wisten ze ‘de dames in roze jurken’ te vinden en werd het opgelost. Of het nou ging om speldjes voor in het haar, een nieuwe panty of als ze toch een microfoon nodig hadden voor een speech.

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0131-2

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0104-2

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0128-2

Bruiloft Hendrik Annerie-Hoge Resolutie-0353

Bruiloft Hendrik Annerie-Hoge Resolutie-0347

Van de bruidegom:

Ik herinner me het kennismakingsgesprek nog. Braaf schoof ik het bankje in bij Eline. De ontmoeting was langer dan ik had verwacht, maar bovenal veel gezelliger dan ik had vermoed. Eline bleek een blijvertje. Ze had al gelijk goede ideeën en ze was nog leuk ook.

Het is misschien cliché, maar ik als man, had niet echt een beeld bij ‘mijn trouwdag’, dat in tegenstelling tot Annerie. Annerie leek overal wel over nagedacht te hebben… Mintgroen, zacht licht blauw, gebroken wit? Lampionnen? Pomponnen? Bellenblaas? Kistjes voor de ringen? Perfect gekleurde servetten? Echt waar, mannen, trouwen is leerzaam.

Het was Eline die ons hielp in deze wirwar van stylen, ditjes en datjes. De avonden waren vaak lang en vermoeiend, maar bijzonder effectief. Er moesten veel keuzes worden gemaakt, maar bij iedere sessie kreeg de dag meer kleur.

Op de dag zelf bleek Eline nog een troef te hebben: haar wonderkist. Een gereedschapskist boordevol naalden, draden, pleisters, veiligheidsspelden, stofjes, touwtjes, punaises… Noem het maar op, ze had het. Voor mij staat die kist symbool voor het werk van Eline: ze tackelt alle problemen, zonder dat je er erg in hebt.

Opvallend was dat we in de aanloop naar ons trouwen, verschillende keren moesten uitleggen waarom we een professionele ceremoniemeester hadden gekozen in plaats van een bevriend stel. Die uitleg gaven we braaf: ‘we willen dat al onze vrienden van deze dag kunnen genieten’, ‘met een professional weet je zeker dat je alles uit handen kan geven op de dag’, et cetera, et cetera. Men zag de toegevoegde waarde niet. Maar al tijdens de dag vertrouwden mensen ons toe dat ze nu begrepen waarom we Eline hadden gevraagd. Sommige getrouwde stellen zeiden zelfs: ‘Als ik het opnieuw zou doen, zou ik ook een professional vragen’. I rest my case.

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0079-2

Bruiloft Hendrik Annerie-Hoge Resolutie-0225

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0102-2

Van de moeder van de bruid:

Eerst moest ik er even aan wennen dat Hendrik en Annerie een externe ceremoniemeester ingehuurd hadden. Maar nadat zij een keer was komen kennismaken, was het ijs snel gebroken. In de voorbereiding heeft ze ons als ouders geholpen met ideeën, maar ons ook dingen uit handen genomen. Op de dag zelf, heeft Eline samen met haar collega’s ons huis en erf prachtig versierd. Daarnaast had ze op een prettige wijze de regie over heel de dag. Ook kleine, praktische zaken hebben ze voor ons geregeld, zoals het herstellen van bretels, extra panty’s en het poetsen van de trouwjurk. Zeker mede dankzij Feline Weddings hebben we een prachtige trouwdag meegemaakt van onze kinderen.

 

Wij zijn ervan overtuigd dat we zonder Eline een stuk minder van de voorbereiding en van de bruiloft zelf hadden kunnen genieten. Eline is een fantastisch mens; ze is enorm creatief, sociaal, betrokken en heeft ook nog eens een heerlijk gevoel voor humor. Ze wist zich in onze dromen te verplaatsen en heeft daarbij ook met ons gezocht naar oplossingen binnen ons budget. We zijn blij dat Eline onderdeel heeft uitgemaakt van ons feestje!

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0600

hogeresolutie-190

hogeresolutie-186

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0650

bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0859

hogeresolutie-188


hogeresolutie-185

 bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0815

 bruiloft-hendrik-annerie-hoge-resolutie-0849


De foto’s zijn van Inge Kooiman Fotografie!